Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Diavoorstelling “Op een Royal Enfield naar het dak van de wereld”

april 18, 2018 @ 20:00 - 22:00

Deze spectaculaire diareis begint in de hoofdstad van India; New Dehli, samen met zijn vriend Jan Verheij starten ze op 2 gehuurde “Bullet” 350 cc. motoren een uitermate avontuurlijke reis naar het dak van de wereld.

Ze rijden door kleurrijk India waar ze na haast elke bocht nieuwe indrukken opdoen; groepen pelgrims, stille dorpen, druk verkeer en kleurrijke markten. Vervolgens rijden ze door de “lage” Hymalaya waar de moessonwolken over de hoge heuvels rollen waar apen en gieren tot het straat-hemelbeeld behoren.

Na Manali wordt het Tibetaanse plateau beklommen en ontvouwt zich er een spectaculair landschap, bergpassen van boven de 5.000 meter worden beklommen, onverharde wegen bereden en wild stromende beken overgestoken. Na het Hindoeïstisch India volgt Boeddhistisch India met haar prachtige kloosters, onwerkelijke landschappen en via de hoogst berijdbare pas ter wereld (Khardung La 5.606 mtr.) naar de Nubra vallei met haar wilde kamelen, tevens wordt er een prachtig tempelfestival bezocht. De reis gaat verder richting Kasjmir waar het verstilde Dalhmeer met meer dan 1.400 woonboten een lust voor het oog is. Als laatste “highlite” wordt de Sikh hoofdstad Amritsar in de Punjab aangedaan waar de spectaculaire Gouden Tempel wordt bezocht.

De 4.000 km. lange reis wordt afgerond met een mooie maar natte rit door de “lage” Hymalaya en ze keren terug naar New Dehli.

Deze motorreis typeert zich door het avontuurlijke karakter, de onwerkelijke landschappen, diversiteit van bevolking, bijzondere keuken en een “droom” die is uitgekomen;

“Op een Royal Enfield naar het dak van de wereld”.

De presentatie vind plaats in de sportkantine van korfbalvereniging NKC’51, Sportlaan 1, 7443 RC Nijverdal.

Aanvang: 20:00 uur

Kosten: Leden gratis, niet-leden € 5,-. Dit is inclusief koffie of thee en twee consumptiebonnen.

Aanmelden via jubileummc93@gmail.com

Voor een eerste impressie klik op deze link:

Interview Kees Terlouw

 

Gegevens

Datum:
april 18, 2018
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Kantine NKC
Sportlaan 1
Nijverdal, 7443 RC Nederland
+ Google Maps

Organisator

Jubileumcommissie
E-mail:
jubileummc93@gmail.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
Laat hier je reactie achterx